music copyright lawyer
languages
_

Durata de protectie a drepturilor Artistilor Interpreti si ale Producatorului

 

1. Drepturile patrimoniale ale artistilor interpreti si ale producatorului

 

Durata de protectie a drepturilor patrimoniale ale artiştilor interpreţi este de 50 de ani de la data interpretării. Dacă fixarea interpretării în decursul acestei perioade face obiectul unei publicări si al unei comunicări publice licite, durata drepturilor este de 50 de ani de la data la care a avut loc prima dintre acestea.

Durata de protectie legala a drepturilor patrimoniale ale producătorilor de înregistrări audio este de 50 de ani de la data primei fixări. Daca iregistrarea face obiectul unei inregistrari sau a unei comunicari publice licite, durata drepturilor este de 50 de ani de la data la care a avut loc prima dintre acestea. Dupa expirarea acestor termene, orice persoana poate folosi inregistrarea sau interpetarea artistica fara a avea obligatia legala de a achita vreo remuneratie.

 

2. Drepturile morale ale artistilor interpreti

 

Drepturile morale sunt protejate pe intreaga viata a artistului, iar dupa moartea acestuia, exercitiul drepturilor morale se transmite prin mostenire (legala sau testamentara) pe durata nelimitata. Daca nu exista mostenitori, exercitiul drepturilor morale revine CREDIDAM. Producatorul nu beneficiaza de drepturi morale asupra inregistrarii sonore.